maandag 23 juli 2007

Spottersdag

VLIEGBASIS KLEINE BROGEL

Van maandag 16 tot woensdag 18 juli 2007 was de 10de Tacktische Wing van de vliegbasis Kleine Brogel weer eens gastheer voor een 80-tal gevechtsvliegtuigen uit alle hoeken van Europa en daarbuiten. Tijdens deze dagen vond er namelijk de Operational Intergration Exercise (OIE 2007) plaats. Vanuit Kleine Brogel vertrokken dan de jets voor gevechtsopdrachten boven het noorden van Duitsland.

De voornaamste deelnemers kwamen uit Frankrijk, Groot-Brittaniƫ, Duitsland, Denemarken, Italiƫ, Spanje, Portugal, Tsjechiƫ, Griekenland en Turkije.

Naast de reeds op jaren gekomen Phantom, Corsair en Tornado, was er ook de allernieuwste technologie aanwezig in de vorm van Eurofighter, Rafale en Grippen. Uiteraard ook van de partij was de Belgische F 16. Voor het eerst in Kleine Brogel te zien, een Brits VC 10 tankvliegtuig.

Voor een nostalgische toets zorgde de Fouga Magister. Dit Frans vliegtuig werd in de zestiger jaren ook door de Belgische luchtmacht gebruikt en het stuntteam "The Red Devils" vergaarde er wereldfaam mee.

Op 17 juli stonden de poorten van de vliegbasis open voor het publiek, vandaar deze fotoserie.

Geen opmerkingen: